Egy csípés

Franciaországban voltunk még Christoph-éknál. Egy reggel pici csípést találtam a hónom alatt. Semmi extra – megvakartam, oszt jóvan. Előtte erdőben kirándultunk és Hella össze is szedett egy kullancsot, de sem a gyereken, sem rajtam nem volt belőle.

Visszaérkeztünk Ausztriába, teltek a napok. Valamelyik ebédhez rövid ujjú pólóban mentem és Hella mögém került a sorban. Ő vette észre a jókora kokárdámat.

No, mi legyen? Meg kellene mutatni egy orvosnak. Chrissy, a kedves helyi hölgy megnézte, mikor rendel a háziorvos a faluban. Éppen volt aznap délután. Le is kísért minket, megmutatta a rendelőt, segített eligazodni és tolmácsolt az asszisztensnek. Talán nem meglepő módon, minden flottul ment. A nemzetközi eü kártya elegendőnek bizonyult. A lakcímkártya rovatai között én segítettem eligazodni, így hamar kitöltöttük a szükséges – nem ezeroldalas – űrlapot. Ezután leültünk a váróban, talán negyedikek voltunk. Senki sem tűnt letargikusnak és halálosan betegnek. Olvasgattunk (néztük a képeket a magazinokban), vártunk. Egy óra múlva Dr. Petra Pils (már a neve is kedves J ) invitált a rendelőbe. Jól beszélt angolul, így Hellával megértették egymást. Ránézett a foltomra, rákeresett a goglin a kezelés módjára és felírt egy 10 napra szóló antibiotikumot. Elköszöntünk. Majd megkérdeztük merre van a patika, mert persze azt nem tudtuk. Ezt is elmondta.

A Patika patika tisztaságú, fiatal lány sürgölődik az eladótérben, a pult mögött szimpatikus úriember szolgál ki egy vevőt és még néhány hölgyet látunk hátul. Mikor sorra kerülünk, kérésünkre átvált angolra és rettentő közlékenyen, kinézetéhez méltó szimpatikussággal és udvariassággal tájékoztat az antibiotikum szedési metodikájáról. A reklámokból ismert bélflóra helyreállító után is érdeklődünk, de kedves mosollyal elmondja, hogy nem szükséges, azonban ne fogyasszak tejtermékeket, különösen sajtot, mert ezek előnyösen hatnak a kór és hátrányosan az antibiotikum működésére. Sosem hallottunk még erről. Elmondja saját tapasztalatát is, miszerint mióta tejmentesen eszik, megszüntek a nyirokpanaszai. Nagyon közvetlen és barátságos. Nyoma sincs idegen-ellenességnek J

Hella figyelmét persze nem kerüli el, hogy a polcokon homeopátiás szerek is megtalálhatók: nagy kiszerelésű Schüssler-sóktól roskadozik egy polc. Bármelyik homeós szert – amennyiben nincs épp készleten – fél nap alatt meghozzák.

Számomra az eset nem a „kapcsolatom a Lyme-korral” okán érdekes. Inkább azért mert itt, ebben a négyezer nyolcszáz (4841!) fős faluban is megtapasztalhattam azt a nyitottságot, őszinteséget és tiszteletet, ami sajnos Magyarországon már ritkaság és kuriózum! Persze tisztában vagyok vele, itt is vannak gondok, lehetséges, a kivétellel találkoztam. Majd meglátjuk…

by Csabi

Reklámok

Egy csípés” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: