A hazaérkezés

2017.12.15. A hazafelé úton beugrottunk  egy nagyáruházba, egy határközeli magyar városban. A vásárlás végeztével beültünk az autóba és indultunk. Ekkor villant belém egy kérdés – szinte arcul csapásként érkezett. Miért lett az ember ilyen önző? Jó-jó, tudom beszélünk erről eleget és ez a kérdés már milliószor elhangzott. Azonban most akkora kontraszttal és súllyal együtt érkezett a kérdőjel, mint az exkavátor, amivel a víznek ástuk az árkokat – nyolc és fél tonnával nehezedett rám.

Az áruházban egy perc kellett, hogy a vérnyomásom megemelkedjen és idegesen reagáljak kedvesem kérdéseire. Miért is? Az emberek látványától. Ahogy és amiket vásároltak. Az atmoszférától ami negatívan lengte be a teret. Nem tisztem bírálni őket, csakhogy bennem ezt váltotta ki akkor, az az áruház, azok az emberek.

Az úton – ezen két és fél hónap alatt – annyi pozitív élmény ért minket, annyi meleg szeretettel és egymás iránti tisztelettel találkoztunk, ami normál életünkben több év alatt jött össze.

Andrej a maga érdekes felfogásával és életvitelével megmutatta, hogyan nem érdemes csinálni. De ő maga és az élete igaz! Catherine, a kenyai hölgy ámulatba ejtett minket munkabírásával és terveivel.

A Gomde-ban pedig hétről hétre újabb csodákat kaptunk:

A brazil Marla és az osztrák Gabs véget nem érő szeretetével, a spanyol Marta vidámságával, a walesi zenész Dexter állandó bolondozásával, a mexikói ügyvéd Orlando laza nyugalmával ajándékozott meg minket. És a többiek: Jenna (a növénydoktor Német lány), Molly és John (Wisconsinból, családjukból az elsők akik átkeltek a „nagy tavon”), Marcus (a szelíd óriás Észak-Németországból), Nico (a Spanyol-Német, Jézusra hajazó ábrázattal) Dusan (a macedón-amerikai New Yorkból), Ervin (a magyar mérnök, aki Kubában született), Anel (a Bosnyák születésű osztrák rendőr, aki Koreába indul harcművészetet tanulni) mind-mind Utazó. És Önkéntes. Mind-mind más közegből, életszínvonalról, kultúrából. És mégis csodás egymásra találásokat éltünk meg a beszélgetések vagy a közös munka során. És ezek az AHA-élmények és ezek a lelkek fantasztikusan nagy ajándékok!

Boldog Karácsonyt!

by Csabi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: