Ausztriából Franciaország felé – Káposzta fesztivál

2017.10.14. Először azt terveztük, hogy egyben levezetünk a Franciaországi Fraize városáig, de túl hosszúnak találtuk azt a 640 kilométert, így végül foglaltunk szállást  Stuttgart közelében, Leinfelden-Echterdingenben.  Az út nagy része Németországon keresztül vezetett, ahol jó minőségűek az utak és mivel a lakókocsit sem vittük magunkkal, elég jól tudtunk haladni.

Ebédelni a Chiemsee tónál álltunk meg, a Bundesautobahnraststätte Chiemsee nevű étteremnél. Az étterem nem bizonyult a legjobb választásnak, de a tó és környéke nagyon szép volt. Kicsit a Balatonra emlékeztetett.

Nem időztünk sokat, mert Stuttgartra akartuk a délutánt szánni. A kicsik gyorsan elaludtak a kocsiban, Boti fejére rakta a fülhallgatóját, mi pedig nyugodtan nézelődhettünk.

Ezután még megálltunk  Augsburgnál. egy autópálya melletti pihenőben.  Elintéztük folyó ügyeinket és ittunk egy kávét. Amikor kijöttünk az ég tele volt hőlégballonokkal.

15 óra körül elértük a város határát, ahol szállást foglaltunk. A navigáció szerint már csak 15 percre voltunk a végcéltól, viszont bármerre indultunk, útlezárásba futottunk. A szűk utcák miatt forgolódni sem nagyon tudtunk. Rengeteg ember nyüzsgött az utcákon, több ház előtt árultak dolgokat. Nem tudtuk mi zajlik a városban, de a 15 perc majdnem egy óra lett. Végre leparkoltunk a panzió előtt. Az ajtón felirat, kulcs a szomszédos szállodában van. Ott újabb felirat, hogy hétvégén csak 16 óráig vannak, így 20 perccel maradtunk le a recepciósról. Felhívtuk a foglaláson lévő számot. Szerencsére kulcs automata volt elhelyezve így a biztonsági ellenőrzés után egy kódot kaptunk, amivel a trezor kiadta a kulcsunkat.   Szállásunk tiszta és tágas volt, a célnak tökéletesen megfelelt.

Próbáltuk kideríteni, hogyan jutunk be Stuttgartba, de a közlekedésről nem találtunk túl sok információt és a net is szörnyű lassúnak bizonyult. Úgy döntöttünk megnézzük mi folyik a környéken. Igazából fogalmunk sem volt merre menjünk, csak a tömeget követtük és egyszer csak egy káposztafesztivál kellős közepén találtuk magunkat. Nagyon különlegesek voltak a csúcsos káposzták, még soha nem láttunk ilyet. Asztalok, pultok, bódék sorakoztak egymás után, óriási étel és ital választékkal, rengeteg káposztával. Még káposzta snapszot is szervíroztak, káposzta levélben. Több helyen szólt a zene, a vendéglátóhelyek roskadásig telve. A városka központjában pedig koncertek mentek. Óriási embertömeg hömpölygött az utcákon. Nem mertük elengedni a gyerekek kezét, nehogy elvesszenek. Botondot így is majdnem sikerült elhagyni. (De visszatalált 🙂 ) Csak később tudtuk meg, hogy ez a legnagyobb káposztafesztivál Németországban és közel 40 000 ember látogat ide az esemény miatt. Mi teljesen véletlenül futottunk ebbe az eseménybe, de nagyon örültünk neki, hogy így történt.

 

by Hella

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: