Ausztriai kirándulások 1.

2017.10.04-2017.10.14. Gomdéban eltöltött 2 hét alatt elég sok helyre eljutottunk.

Az első kirándulásunk az Almsee tóhoz vezetett, ami meseszép . A hegyoldalba felsétálva függőszékeket találtunk, amikből gyönyörű kilátás nyílt. A gyerekek természetesen hintának használták. A víz kristálytiszta volt és szemetet sem láttunk sehol. Az őszi erdő csodálatos színekben pompázott és a havas hegyek a háttérben inkább festménynek látszottak, mint valóságosnak.

 

Láttunk egy mentési gyakorlatot, amit a helyi tűzoltók, mentősök, rendőrök és az országos, különleges hegyi mentők együttesen tartanak minden évben. Erről az eseményről egy kedves szomszédtól értesültünk. Az első ember, akit megszólítottunk szerencsére beszélt angolul és később kiderült, hogy a magyar határon is dolgozott így a „Jogosítványt, forgalmit, személyit kérek. Köszönöm.” nagyon szépen mondta magyarul is. Sajnos a hegyi mentést nem tudtuk megvárni, de megmutatta nekünk a rendőrségi helikoptert és a gyerekek bele is ülhettek. Elég sokat mesélt a gyakorlatról és megtudtuk, hogy a ők (a hegyi mentők) egész évben járják az országot és minden területen tartanak egy ilyen gyakorlatot a helyi egységekkel, hogy amikor mentésre kerül a sor, jól tudjanak együttműködni.

 

Gmundenben is jártunk, ami egy nagyon kedves kisváros a Traunsee tó mellett. A tóparti sétányon álló játszóteret imádták a gyerekek. A városkának villamosa is van, ami a legkisebb és a legidősebb villamosvonal Ausztriában. Felvonót is láttunk, ami a tó mellől indult és a közeli hegytetőre lehetett feljutni vele. Drágálottuk a jegyeket, így nem próbáltuk ki. A tó szintén kristálytiszta volt és rengeteg sirály lepte el a környéket.

 

by Hella

Képek a cikkhez

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: