Boti írásai az útról

Boti napi feladatai közé tartozik egy rövid fogalmazás megírása. Az út alatt, illetve a már itthon megírtakból találhattok itt néhányat. A tartalmon nem, a hejesíráson ( 🙂 ) azonban eszközöltem némi változtatást. Az útrakelés előtti bemelegítésként fogadjátok szeretettel!

 

A völgy

Talán a Bosnyákoktól jöhettünk, amikor egy völgybe értünk. Ez önmagában nem is érdekes. Hanem ami benne van, az igen. Azok a vörös, sárga, barna, stb. fák. Gyönyörűek voltak a zöld fenyővel vegyülve. A nap is pont jó állásban volt. Nagyon érdekes sziklák álltak ki a hegyből. Mi el sem fértünk volna azon az oldalon. Egy kamion ment mellettünk az úton. Hát bizony annak is ki kellett kerülnie.Ez még nem minden, még van mit elmondani. Egy-két mini barlangot is láttam. Néha meg-meg álltunk fotót készíteni. De a víz ami lent folyt! Hát az még sokkal szebb. Smaragd színe csillogott a fényben. Valahol egy kis lazurit szín is belecsúszott. Ez úgy fél vagy egy óráig tartott. Közben még vízesést is láttam. A zubogók nagyon csodásak voltak.

Az erdő

Ez a történet még az első ittlétünk (Gomde) alatt történt. Két srác jött a Gomdéba. Úgy a harmadik napon elmentünk az erdőbe. Az volt a tervünk, hogy felérjünk a hegytetőre. El is indultunk egyre beljebb. Néha megkérdezték, hogy szerintem merre kell menni. Négy vagy ötből háromszor sikerült. Több vadászlest is láttunk. Az elsőbe felmentünk és megnéztük a tájat. Még sok szép részt láttunk. Visszafelé egy meredek részen jöttünk lefelé. Ez a része nagyon izgalmas volt. Voltak olyan gombák amire, ha ráléptünk, zöld füstöt eregettek. Ezzel sokáig hülyéskedtünk. De épségben visszaértünk.

A hó

Ma nagyon későn keltem ki az ágyból. Már régebben felkeltem , de fáradtnak éreztem magam, hogy lemenjek reggelizni. Később elkezdtem unatkozni, így elhatároztam, hogy lemegyek. Felöltöztem és elindultam lefelé.Kinézek a lenti ablakon, hát mit látok a lépcső tetejéről? Hát ez az, semmit. Mármint hogy láttam valamit. Fehéret és semmi, de semmi mást. Ahogy megyek lejjebb látom, hogy 20 cm-es hó van. Na persze, hogy meglepődtem. Az előbb azért nem láttam ezt, mert az utat láttam, amit még nem használt senki ma. Ezáltal sima hó fedte és én ezt láttam. Ez azért eléggé meglepett. Rögtön öltöztem is és mentem ki. Kint beleléptem a hóba és elsüllyedtem. Mármint a csizmám pereméig. Belekezdtem egy iglu építésébe. Ez még midig nincs kész.

A hóbunker

Ma már rendesen leesett a hó. Ez az adag már meg is maradt. Rendes hógolyót lehetett gyúrni belőle. Még meg kellett csinálnom a leckémet, de utána kimehettem. Elkezdtem egy hóvárat építeni. Egészen jól sikerült a hó FAL. vár              Bementem a házba felmelegedni. A cuccaim teljesen eláztak. Mintha kimosták volna teljesen. WITH HER HÓVÁR lett a neve. Marta csinált róla képeket. Másnap kimentem a várhoz és mit látok? Így el volt görbülve.  vár1        Nagyon durva volt. De azért raktam alá havat. vár3

A lecke

Ma az írással kezdtem. Most is éppen azt csinálom. Ez után jön a történelem. Mert a “Magyarország az Árpádok idején” részt tanulom. Itt lesz Lehel kürtjéről szó, itt lesz Szent István király is. Meg jön Szent László Király. Ez azért izgi.

A szánkó

Ma aztán tényleg leesett az első hó. Mondjuk ezt már leírtam valahol. Sajnos nem találom a papírt és ez bosszant. De én most a szánkózásról írok. Ez azzal kezdődött, hogy nagyon szánkózni akartam. Dusan mondta, hogy nyáron talált egy szánkót. Én persze ennek nagyon megörültem. Rögtön el is kezdtük keresni őket. Nagy nehezen meg is találtuk. Na ekkor örültem meg igazán. Nem is egy, hanem két szánkó volt. Egy piros és egy kék. Nekem a kék volt a kedvencem. Na de ne totojázzunk, hanem nyomás, de gyorsan, még sötétedés előtt. Szerettem volna még szánkózni vacsi előtt. Találtam egy jó szánkózó helyet. Jól megcsináltam a csúszópályát és lecsúsztam. Nagyon jó volt. Még hárman lejöttek és nagyokat csúsztunk. Nagy versenyeket rendeztünk. Ez egyszerűen nagyon jó volt. Na de most már el kell indulni vissza. Beszélgetve jöttünk vissza. Most már közel volt a vacsi. Marcus (ejtsd: Márkusz) meg én még beleléptünk a hóba mezítláb. Ez jó kihívás volt!

A Tsok

Na, most mielőtt elkezdenénk a történetet, nem tudom, hogy jól írtam-e a címet. Na most már azért kezdhetjük el a történetet. A Tsok egy kétórás meditáció. Van még plusz fél óra ami evéssel folyik. Hoznak ki kajákat és arról lehet venni. Ezt utána meg is eheted, azt amit kivettél. De egyet vissza kell tenned. Nem valami unalom nélküli dolog. De azért elmegy.

A sakk

Van itt egy srác, aki jól sakkozik. Elkezdtünk keresni egy bizonyos sakk táblát. Hát azt nem találtuk meg, de egy asztali csocsót igen. Elkezdtünk vele játszani. Elég jól játszott. Azért én is belemelegedtem a játékba rendesen. De kiderült, hol a sakk azért. Később azzal is játszottunk. Nagyon szoros játszma volt. Sajnos vesztettem, de közel volt, hogy nyerjek. Másnap egy amerikai sráccal is meccseztem. Ez az egy meccs két napig tartott. Végül nagy nehezen nyert. De nagyon közel volt. Itt a vége, fuss el véle!

A bunker

Ez is itt a Gomdéban történt. Kint az erdőben találtam egy kis részt. Fura inda vette körbe. Kipakoltam a gallyakat és a gazokat. Most bunkernek használom. De akadt egy kis kard is. Elkezdődött a havazás, beesett a hó. Elkezdtem a betetőzést, de ez nehéz. Találtam egy kidőlt fát és most erről szedem a gallyakat. Így már könnyebb egy icipicit a dolgom. A sárga ágaival takarom be a tetőt és ez így véd a hótól. Persze a víztől már nem véd. Ez egy kicsit gond. Na de nem nagy baj. Már megyek is befejezni a tetőzést!

A séta

Ma van itt az utolsó napunk. Ez egy kicsit szomorú, de azért örülök, hogy megyünk haza. Már kicsit hiányzik a ház. Meg persze a mamáék és a többiek is. De már lassan megyünk haza. Délután Marcus, Lucas, Nico és én elmentünk sétálni. Ez nagyon jól esett mindenkinek. Egy bizonyos idő után bementünk az erdőbe. Én itt szereztem egy nagy botot és kardoztunk egy jót. Úgy néztem ki mint egy BOSS. Sok havat vertünk a fáról egymás fejére. Egy másik úton mentünk vissza. Itt sokat kellett mászni. Meg veszélyes is volt. Azt mondták, hogy vagy valamelyikük meghal ott, vagy én és akkor otthon mindannyian.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: